Frågor och svar

Bara en fråga

Min dotter kom in preliminärt på sitt gymnasieval, men nu vill en lärare ge henne ett F i SO. Det får vi reda på idag, fyra dagar innan betygerna ska sättas. Hon kommer inte att hinna? Får lärarna komma med en sådan varning så sent på terminen?

är det värt att gå estetlinjen bara för att jag är skoltrött?

Hur många poäng måste man minst ha för att bli en hjärt läkare?eller tandläkare ?

 • Börja med att läsa NA programmet alternativt Vård och omsorgsprogrammet
 • Genomför högskoleprovet, gärna i både åk 2 och 3
 • Sök läkarprogrammet. Du kan förutom Sverige även söka i t.ex. Polen. Där programmet finns på engelska.
 • Fundera på alternativa yrken, då intagningspoängen till läkarutbildningen är höga. Det finns 20-30 olika vårdyrken. Se mera info på studera.nu
 • Lycka till!

Om jag har godkänt i alla ämnen som krävs till det gymnasium jag vill börja men ändå har F i ett ämne. Kan jag då sluta 9:an? (Jag går i 9:an)

Mina betyg räcker inte för att komma in på den gymnasiekursen jag har valt. Är det möjligt att "tenta om" några ämne på distans över sommarlovet? I så fall, kan ni vara vänliga och berätta var och hur. Tack på förhand.

Ska man välja samhälle eller natur om man vill bli nån sorts natur forskare, resa runt i världen och sånt. Jag är bättre på SO ämnena än NO ämnena och undrar om det är lika stor chans att bli forskare på samhälles linjen?

Jag ska snart sluta 8an och har F i matte och antagligen i No. Jag undrar om jag skulle kunna bli dagis fröken med dom här betygen?

Tycker du att 235 poäng i 8an är bra? Hur mycket tror du man kan höja sig om man satsar allt?

Min dotter har på högstadiet läst tyska men vill nu i gymnasiet läsa spanska. Funkar det? Ja. Det går bra. Hon får börja med steg 1 i åk 1.

Hej jag går i sambeteende och har f i alla grundämnena och min syv säger att jag bör byta linje till hotel och turism min största dröm är att bli barn psykolog och jag vet inte vad jag ska göra har väldigt mycket stress snälla hjälp mig

Är det meningen att ens studievägledare ska förse en med inloggningsuppgifter till "www.skanegy.se"? Om så är fallet, hur går man till väga om man inte går på en grundskola och har tillgång till en studievägledare?

Kan jag byta skola fast ha fortfarande samma linje utan att gå om ? och hur glr man det?

Jag vill byta skola från sambeteende till bygg linjen måste jag gå om ?

Hej jag är en tjej som går i 9an och i år ska jag börja på gymnasium efter sommarlovet. Min största dröm är att bli läkare men jag har D i alla NO ämnena men har jätte bra betyg i SO ämnena. Min syv tycker att jag ska ta det säkra vägen och börja på Sam Sam på GY men då skulle jag va tvungen och plugga in de grundläggande ämnena (Biologi 2, Fysik 2, Kemi 2, Matematik 4) på komvux vilket kommer ta extra tid och jag vet inte om jag är redo för det. Så min fråga är vad tycker ni. Ska jag göra som min syv säger och välja Sam Sam eller ska jag försöka satsa på NA? Jag är jätte vilse och behöver svar. Och ifall jag nu tar Sam Sam vad är det jag kan plugga vidare till jag har försökt hitta svar men hittar inte direkt det jag söker...

Hej jag går sissta terminen i nian, och kom inte in på nån utav linjerna jag har valt i Leksands gymnasium. Jag har 167,5 poäng . Hur ska jag göra för att komma in?

Hej , jag går på vård och omsorg linje ( första år ) men vill bli tandläkare , kan man bli en tandläkare om man går på vård och omsorg linje ? vad mer behöver jag att läsa ? Jag vet inte vad jag ska göra . Alla säger att vård och omsorg är ett fel program till att bli en tandläkare :(

Behörighet: Grundläggande behörighet + Biologi 2, Fysik 2, Kemi 2, Matematik 4

Min fråga är vad kan jag välja för linje? Jag är väldigt bra på SO ämnena då jag har B på alla, men mitt favorit ämne är Geografi och jag vet inte vilka jobb som innehåller just Geografi. Kan man bli polarforskare och hur många poäng behövs?

När jag har läst till polis och jobbat också som polis hur tar utbildningen till kriminaltekniker?

Hej jag hade frågat innan att jag vill bli kriminaltekniker, men jag har sökt till naturvetenskap programmet går det lika bra eller?

hej jag tänkte fråga att jag vill bli kriminaltekniker. Vilken linje ska man gå på och hur länge tar utbildningen?

Hur många poäng måste man ha för att läsa Na programet i gbg

vilket program och hur många poäng krävs för att bli psykolog? går i 8:an och vill börja förbereda mig

kan man läsa sämhälleprogramet i gymmnasiet för att kunna utbilda sig till läkare

 Lycka till!
//Ingo

Hej, vilken skola behöver man gå om man ska bli barnmorska?

Hej, jag går första året på handels och affärprogrammet på Kitas gymnasium och undrar om man kan välja bort engelska i åk 2?

Kan man bara välja mellan språken spanska, tyska och franska? Jag skulle väldigt gärna vilja gå på er skola, men läsa ett annat spåk.

Hej! Jag går i 8an o har aldrig fått ett F tidigare men nu för första gången fick ja F i matte och jag är orolig över om jag inte skulle kunna komma in på bygg linjen i gymnasiet har dock inte F i nått annat ämne ???

Jag undrar bara,vilket betyg i matte du ungefär behöver ha för att komma in på ett bra gymnasium?

Hej jag går i sista terminen i 8:an och vet inte vilken gymnasie linje som skulle passa mig,jag är mest intresserad av böcker,musik,sport och no och jag är mycket duktig i no. och so och är ganska bra i alla andra ämnen skulle vilja ha hjälp med att mig att hitta något som passar mig?

Hur många poäng behöver man för att komma in på samhällsvetenskaps linjen?

Jag vill läsa till/utbilda mig till sociolog, beteendevetare eller något om samhällsvetenskap. Vilka jobb kan jag få sen och är det dumt att välja det redan i gymnasiet, borde jag vänta till universitetet/Högskola?

hej mitt namn är johan min dotter ska söka till mikael elias i eskilstuna samhällsetenskapslinje min fråga är vad finns det för hjälp ifrån skolans sida om man behöver extra i något ämne för min dotter är det matte mvh johan

Hur många poäng behöver jag för att komma in på ekonomilinjen i rönninge gymnasium?

hur många betyg behöver man ha för att komma in på HA?

Vilken linje ska man gå på gymnasiet för att komma in på juristlinjen?

Hej jag heter sara ,jag går på grundskolan i åk 9 jag har 147.5 poäng är det bra eller för jag tänkte välja ekonimi men ja vet inte om poängen räcker?

hur många poäng behöver man för att komma in på vård och omsorg på Peder Skrivares skola i Varberg?

Hej,jag heter Yasmine och går andra året på gymnasiet.Det är så efter så skulke jag vilja plugga vidare till jurisit.Är det svårt att komma in??I nu läget så ligger mina flest betyg på D-C.Vad skulle vara en bra poäng så man har en chans att komma in??

Hej,jag heter Yasmine och går andra året på gymnasiet det är så att jag vill senare läsa vidare till jurisit så undra om det svårt att komma in där?? I nu läget så ligger mina flesta betyg på D och C.Vad skulle vara en bra poäng för att komma in.

Hej jag är en tjej som skulle vilja satsa på läkarlinje. Vad för gymnasium och ev. högskola skall man börja i? Hur många meritpoäng / höga betyg behöver man ha?

Hej! Jag går i sista terminen i 8:an och det börjar bli dags att börja leta gymnasium. Jag har B i Franska, Matematik och musik. Resten har jag C i. Frågan är: Vad för gymnasielinje skulle passa mig? Helst i Göteborg eller i närheten. Jag är intresserad av en mängd grejer som: inredning , skriva (typ media-programmet tänkte jag) , musik, dans. Skulle ni kunna hjälpa mig med att hitta något bra? tacksam för svar

Hej. Jag är en tjej på 15 år som inte vet vad jag ska välja för gymnasium, jag är medelmåttig i de flesta ämnen som tex. Jag är bra på att sjunga men utan gitarr eller piano låter det inte tillräckligt bra eller om jag spelar gitarr eller piano låter det inte bra utan sång. Jag är också bra i slöjd, bild och hemkunskap men jag känner inte att jag är tillräckligt intresserad av att hålla på med det i tre år... Jag är bra på no men suger på matte , jag är bra på vissa delar av svenska och väldigt bra på engelska men ar dålig på tyska. Det är väldigt stressigt att höra att alla i klassen vet vart dom ska gå och jag (som precis upphämtat mig från en halvårs depression) har inte ens någon aning om vad jag vill göra med mitt liv. Snälla hjälp det börjar bli väldigt stressande!

Hej! Jag är en tjej på 14 år som börjar fundera på linje . Jag har E i alla ämnen förutom musik och Idrott, I musik har jag A och idrott har jag D. Jag har funderat på samhällskunskap, men hur många poäng måste man då ha? Tror ni att det är en linje för mig?

Vad gör man om man inte har godkänt i många ämnen och det kommer nog inte att gå att läsa upp dem. Är det bara särskolan som gäller då?

Hej! Jag är en snart 15-årig tjej som vill gå humanistiska programmet i gymnasiet nära där jag bor. Men jag har ett problem: jag har matteproblem och har F i matte (och enligt lärarna kommer det alltid att vara så), så jag undrar.. Kommer jag ens komma in på ett gymnasium? Och är det sant att man måste ha E i alla ämnen för att komma in?

Behörighet till högskoleförberedande program

För gymnasiebehörighet till ett högskoleförberedande program krävs godkända betyg i svenska eller svenska som andraspråk, engelska, matematik och i minst nio andra ämnen från grundskolan.
 • För ekonomi-, humanistiska och samhällsvetenskapsprogrammet ska fyra av de ytterligare nio ämnena vara geografi, historia, samhällskunskap och religion.
 • För naturvetenskaps- och teknikprogrammen ska tre av de ytterligare nio ämnena vara biologi, fysik och kemi.
 • För det estetiska programmet är de nio ämnena valfria. Här kan dock även färdighetsprov förekomma.

Kan man läsa två linjer samtidigt på gymnasiet?

Kan skolan på något vis bidra med boende? Jag är bosatt i Katrineholm men vill så himla gärna studera på Mikael Elias i Stockholm, då det är eran närmaste skola som kan erbjuda ekonomilinjen.

hur många poäng behöver man för naturvetenskap

Hej! Vad behövs för att komma in på det humanistiska programmet? Alltså, hur många poäng måste man ha i 9:an för att komma in på det programmet?

Hej, Jag är 18 år och tog ett sabbatsår för inte så länge från gymnasiet, men det är dags för mig att hoppa in igen och jag skulle vilja inrikta mig inom publicist/journalist. Jag hade tänkt mig samhällsvetenskapsprogrammet inriktning medier, info & kommunikation, men när jag kollar om ämnet så står det att jag kan inrikta mig till ekonom efter gymnasiet. Det jag undrar är hur kan jag inrikta mig till ekonom när det inte finns ekonomi som ämne inom SA? Mvh Johanna Ps. Såg detta på http://www.gymnasium.se/utbildning/samhallsvetenskapsprogrammet-sa-medier-info-kommunikation-130207 ds.

Hej, vilka betyg behöver man för att komma in på personbil på transport- och fordonslinjen på gymnasiet?

Hej!, jag har bara något C och resten D och något ynka E. Jag vill gå naturvetenskap och tror ej jag kommer att komma in på utbildningen, tror ni jag skulle kunna komma in då jag har sådant betyg?

Vilken linje på gymnasiet ska man gå om man vill bli arkitekt?

Undrar bara vad för dator man får?

Är det mycket pluggning på naturvetenskaps linjen?

Hej, Jag vill göra en språkkurs i Japan som börjar i sommar 2014. Jag behöver hjälp angående hur jag ska görs med CSN, vilka möjligheter det finns osv. Jag går pp NTI gymnasiet Eskilstuna men det finns tyvärr ingen SYV där som kan hjälpa mig vidare. Mvh, Lisa van Kuijeren

Om man vill bli Inredningsarkitekt vilken linjer måste man gå på gymnasiet?

Hej! Jag undrar var man kan ta reda på vad man behöver för betyg till de olika programmen? Står det på skolans hemsida eller var kan jag hitta betygen för t.ex Hermods gymnasium i Göteborg?

hej vilka ämnen behöver man för att bli atritektur i gymnasium

Hej! Jag funderar på att gå ekonomiprogrammet i gymnasiet till hösten nästa år. Jag ät hodkänd i matte men är orolig att jag inte kommer klara av matten på ekonomiprogrammet. Är matten jättesvår? Eller kan en godkänd elev klara den bra ändå?

Hej! Jag är orolig för mina betyg. Nu går jag i 8:an och tror att jag kommer få F i spanska. Jag undrar hur många F man får ha för att komma in på ett gymnasium? Som natur och vetenskap tillexempel.

hur många poäng behöver jag för att komma in på ett fotbolls gymnasium?

hur många poäng behöver jag för att komma in på fotbolls gymnasium?

fins det någon linje man kan välja om man vill utbilda sig inom programmeringskunskap

Hur ser dagarna ut? Behöver pendla så undrar om dagarna börjat tidigt och slutar sent? Och vad behöver man för poäng för att komma in på samhällsprogrammet?

Är Mikael Elias en privat eller kommunal skola ?

Hur många poäng krävs för att komma in på Handel, Ekonomi-och Administrationsprogrammet?

Hur mycket poäng måste jag ha i nian för att kunna läsa till arkitekt

hur många poäng behöver man för att komma in på flygvärdinna

Finns det möjlighet att läsa gymnasiet på distans i Sverige?

Hur många poäng ska man ha för att komma in i natur vetenskap program

om man inte bor i karlskrona, men ändå vill gå på erat gymnasium där, går det att hitta boende nära?

Hejsan! Jag kommer snart börja i 9:an sista året i grundskolan, och jag hade tänkt att börja välja gymnasium nu så jag vet hur mycket jag ska prestera! Jag vill gärna börja på teknikprogrammet i mikael elias eftersom jag har hört mycket bra om skolan. Så jag undrar om det finns något öppet hus på helger eller nåt sånt? Vill gärna ha mer info om den skolan.

Hur stor är skolan? Hur många elever går det ungefär på skolan?

Hej! hur många poäng måste jag ha för att komma in på apotekare?

hej vilket betyget räcker att bli tandläkare. typ jag är ny i Sverige

vilken linje måste man läsa får att bli barnmorska

Hur många poäng måste jag ha för att komma in på händer och administrationsprogrammet?

Vilken linje ska man valja om man vill bli kriminaltekniker?

Hej! Jag är en utav de som skall börja studera på gymnasiet nu till hösten. Jag var på ert öppna hus i Göteborg den 28:e november förra året, jag där kom jag fram till att jag är väldigt intresserad av att börja på er skola. Min 'huvudfråga' ang. mitt gymnasieval är "Vad har ni för individuella val att erbjuda?", då svarade den Bitr. rektorn att de inte var 100% klarlagt än men att de skulle lägga upp de 'gamla' på hemsidan under januari 2013. Så min fråga är: Kommer ni att göra detta? Eftersom att IV-valen är direkt avgörande för mig så skulle jag vara väldigt tacksam ifall jag fick svar. Tack!

Hur många poäng måste man ha för att komma in till naturvetenskap nu? A-F Tacksam för svar

Hej! Jag undrar vad för språk ni erbjuder på moderna språk? Finns det mandarin eller japanska? Isåfall vilka kurser, finns det ända upp till kurs 3?

Hej! min fråga: Finns det statistik på hur många elever som väljer yrkesförberedande vs. studieförberedande program idag jämfört med tidigare år? vart hittar jag uppgifter om det? Tack för informationen.

Vad gör man om man ej är godkänd i engelska och vill välja ett yrkesprogram?

Hej! Jag undrar vad intagnings poängen till Teknink pogrammet var förra året. Till skolan som ligger på söder. mvh/adam

Hej. hur många poäng behövs för att komma in i yrkesgymnasiet i sollentuna?

Hej! Jag går i nian och jag är intresserad över att gå i programmet samhällsvetenskap,inriktningen beteendevetenskap. I den här gymnasiet. Min drömjobb är att bli en sjuksköterska och efter gymnasiet kommer jag att behöva gå tekn.basår för att plugga kemi 1, fysik 1 och biologi 1 som man inte har i beteendevetenskap. Jag är nyfiken om det går att ha alla tre ämnena i individuella valet? Jag vet att det är över 200 p men jag ville verkligen inte komplettera efter gymnasiet. Då kan jag direkt börja i sjuksköterskeprogrammet. Jag undrar om det går? Och det andra jag undrar är att går det i samgymnasiet att ha sitt modersmål som modernt språk i programfördjupningen? MVH Falis Mohamed.

Hej. Är de krävande ovh jobbigt att gå naturvetenskapliga linjen på mikael elias? Kommer man inte få någon fritid utan måste plugga jätte mycket?

Vad gör ni om det bara är 5 elever som söker till er skola och det bara är 15 i 2:an och 15 i 3:an? Går skolan i konkurs eller vad gör ni åt saken?

Om jag väljer samhällsvetenskap, inrikting, får jag skoldator då? Och hur hög är betygs kraven för att komma in på gymnasiet?

hej :) jag villa veta hur många poäng från 9:an behöver man att Komma in på consensum gymnasiet, program: vård och omsorg. tack.

Hej Jag vill läsa tandläkare program, men min snitt betyg är inte tillräcklig. Min snitt betyg är 18,13 och det räcker inte. Jag verkligen vill bli tandläkare och vet inte vad bor jag göra nu!! Kan nån hjälpa mig, tack!

Hur många poäng behöver jag för att komma in på flygvärdinna??

Jag vill bli arkitektur och undrar om vilken program jag måste läsa?

hejsan. mitt namn är marija och jag har ett problem. kan tyvärr inte mina inloggnings uppgifter som jag behöver för att kunna se om jag kom in på mitt gymnasieval och vet verkligen inte vad jag ska göra.. får man brev hem eller finns det någon möjlighet till att få uppgifter till det av någon annan?

När får man veta om man har blivit antagen? De andra eleverna som har sökt till t.ex Parkskolan och Nolaskolan i Örnsköldsvik fick veta om de hade blivit antagna idag

Testfråga

Hej jag vet att man hade matkort på Mikael elias i Göteborg när det låg på Lindholmen, men har ni det nu också?

Är det svårare att få högre betyg på Mikael Elias skolorna jämfört med andra skolor? Det finns många som säger det men jag vet inte om det är sant?

Hej Hur många poäng måste man ha för att komma in naturvetenskaplig program Tacksam för svaret /Farhia

Var har ni gymnastiken på mikael elias i göteborg?

Hej! Jag tänkte fråga dig om du har någon koll på om det finns stipendier att söka för toppbetyg/goda studieresultat, jag har försökt kika runt lite på egen hand men det är väldigt svårt att hitta rätt, du kanske känner till någon speciell stiftelse eller fond som delar ut dessa? Tack på förhand!

vilket datum börjar blivande ettor sin första skoldag? (mikaelelias i Sollentuna)

Hej! Min dotter har sökt ek. programmet i Karlskrona. När kommer besked om antagningen?

hej jag undra bara e det heldagar och hur höga e intagnings poängen på Natur-sam?

Hejsan jag undrar om man kan läsa ryska som modersmål på Mikael Elias gymnasium i Göteborg, då ryska är mitt modersmål.

Hej, Jag är en elev som gå i åk2 i NV. Jag undrar om jag kan ta bort Engelska B. Jag har hört att man får göra det men då blir mitt program specialutformad. skulle det finnas någon skillnad vid antagningen till läkarprogrammet, till exempel. Jag menar skulle jag räknas som ann annan urval. Mvh

Hej, jag bor i Örnsköldsvik och skulle vilja söka till Mikael Elias, men jag har aldrig fått svar på om det finns något individuellt val för programmering i min stad.. Skulle görna vilja veta.

Hej, angående Metg i Stadshagen, hur är lokalernas tillstånd samt maten, vad tycker eleverna?

Jag vill studera videra på universitet arkitektur. Har ni det rätta programet?

Hej! Jag undrar om man kan läsa Japanska och Latin på er skola om man går samhällsprogrammet med inriktning beteendevetenskap?

har ni vård

Hej! jag läser kurdiska och jag har läst steg 2,3 och just nu så läser jag steg fyra, jag undrar om man kan läsa kurdiska som moderna språk och få merit för det?, jag har kurdiska som mitt modersmål!

Hej jag undrar vilka kurser ger meritpoäng för affärsjurist , altlså områdesbehörighet.

Hej! Jag undrar hur det fungerar med den nya EF språkkursen i engelska i sollentuna. Har läst broschyren men förstår forfarande inte hur det kommer att gå till. Kommer alla som vill åka få åka till Cambridge? Kommer man att få använda "den avancerade mjukvaran för språkinlärning" i Sollentuna eller gäller det bara när man är i Cambridge? Var och med vilka kommer man att bo med när man är i Cambridge? Om man åker när man går i första ring, kommer man att få åka när man går i tredje ring också om man vill? Jag skulle bli tacksam för svar.

Om man vill bli Kiropraktor vilken linje är bäst att gå då? (Är från Eskilstuna)

Hej jag ska snart ta gymnasievalet om två månader men vet inte vilken linje. Jag vill bli sjuksköterska eller barn läkare. min fråga är vilken linje ska jag ta och ska jag plugga på högskola? universitet? hur många år? vad behöver mina betyg vara? vill att du skriver exakt hur jag ska plugga, från gymnasiet ända tills jag kan få jobb tack!

Hejsan! Jag funderar på att söka till Mikael Elias nu i vår men skulle också vilja ansöka till ett studieår i Svenska Skolan i Nairobi. Därför undrar jag vad ert samarbete med denna skola egentligen innebär? Som jag förstår det har ni ett antal platser reserverade för elever på er skola men är det också så att man kan få hjälp av skolan att ordna med t.ex. stipendium eller liknande? Mvh Elvira, tacksam för svar! :-)

Kan jag söka till en friskola i en annan kommun än där jag bor?

ägare?

Högskola

Hej, jag går teknik programet jag undrar vilka ämnen som jag måste lägga till för att ha behörigheten till att bli apotekare// Tack i förhand

Hej jag undrar ad man behöver för poäng ungefär (då det är olika på gymnasier) Jag vill bli polarforskare och undrar om det är hård konkurrens och om det är svårt att få ett sådant jobb.

kan jag söka sjuksköterska program med engelska 5 bara?

Grundläggande behörighet
För att få grundläggande behörighet måste du ha:
examen från ett högskoleförberedande program, eller
yrkesexamen med godkänt betyg (lägst E) i Svenska 2 och 3
alternativt Svenska som andraspråk 2 och 3 och i Engelska 6.
Se även informationsblad på studera.nu: http://www.studera.nu/download/18.4149f55713bbd91756380003453/gymnasiet-gy2011.pdf //Ingo  

Hejsan! vad har skogligt basår i skinnskatteberg för intagningspoäng?

Hur många poäng behöver man för att bli tandläkare , alltså för att komma in på en högskola för tandläkare?

Hej! Jag heter Jonathan och går andra året på SP i METG Eskilstuna! Dock har jag nu kommit med slutsatsen att det jag vill syssla med i framtiden är musik, så det känns att jag har lite fel val i linje. Däremot har jag ingen större lust att starta om hela gymnasietiden med 960r på ett estetiskt program fast jag endå känner att det skulle behövs ifall jag skulle till musikhögskola senare då jag inte är på "Elit" nivå just. Har du några tips om vad jag skulle kunna utbilda mig inom musiken och hur jag borde göra?

När kommer jag få svar av dig.. för att jag måste lämna mitt val så fort som möjligt. Tack

Hej! Jag heter Farah och jag går första året på Natur i METG i Eskilstuna.Vi ska välja nu individuellt val och programfördjupning för nästa år och jag vill plugga till tandläkare efter gymnasiet så frågan är vilka kurser är det som krävs?Vilka rekommenderade om man vill bli tandläkare? Mvh

Hej! Jag heter Sara, jag går i mikaeleliasgymnasiet första året i naturvetenskap program. Vi fick att välja andra kurser till 2:an.. men jag vet inte vilka kurser som jag ska välja, jag tänker att läsa till apotekare eller läkare.. men jag vet inte vilka kurser som krävs till de två utbildningar?

Om man kommer in i en högskola men får inte examen eftersom man inte gör ett bra jobb, får man behålla platsen och komplettera examen ?

Hejsan går tvåan på Mikael Elias i Eskilstuna. Har en fråga om efter gymnasiet. Vill bli flygvärdinna och undrar om du vet något om vad jag borde studera efter gymnasiet just nu går jag sam humanistisk inriktning men vill veta lite vad jag kan söka efter gymnasiet.

Samhällsprogrammet

Hej! Mitt namn är julia och jag läser för närvarande samhällsvetenskap med beteendeinriktning i ettan på Fässbergsgymnasiet. Dock är skolan nerläggningshotad och jag ska därför byta gymnasium till hösten och är intresserad av Mikael Elias. Det jag undrar är alltså om ni har några lediga platser inom min linje till hösten! Tacksam för snabbt svar, Mvh

hej! om man inte har E på Eng kan man gå den linjen man ville ha och läsa Eng bredvid ? kan läraren fixa så att jag kan gå till den linje jag vill ha och läsa Eng bredvid?

Jag ställde en fråga om det är obligatoriskt med ett B-språk andra året på Samhäll och fick ett svar som jag inte alls förstår, bar service!

Måste man läsa ett B-språk andra året på SP?

hej jag heter klara och går åk 9 jag tänkte gå på natur men jag vet inte om poängen jag har räcker jag har 139.5 räcker det?

Hej, jag går andra året på Mikael Elias. Jag är intresserad av att läsa en kurs i trean som inte är med i min poängplan, och jag vill inte välja den som individuellt val. Kan man byta ut den kursen mot en annan?

Hej! Jag är en elev från Solna Gymnasiet som funderar på att byta till Mikael Elias, Sam Beteende år 2. Finns det platser, och i fall det finns - Vilka uppgifter ska jag skicka in (kursplanen, och liknande). Mvh Tomasz Chylinski.

Läser man lika mycket engelska i samhällsprogrammet som i det estetiska programmet?

Hej! Jag går i 9:an och jag ville fråga vad behöver jag läsa mer + vad ska jag ha för poäng för att komma in i den här programmet ?

Behörighet till högskoleförberedande program

För gymnasiebehörighet till ett högskoleförberedande program krävs godkända betyg i svenska eller svenska som andraspråk, engelska, matematik och i minst nio andra ämnen från grundskolan.
 • För ekonomi-, humanistiska och samhällsvetenskapsprogrammet ska fyra av de ytterligare nio ämnena vara geografi, historia, samhällskunskap och religion.
 • För naturvetenskaps- och teknikprogrammen ska tre av de ytterligare nio ämnena vara biologi, fysik och kemi.
 • För det estetiska programmet är de nio ämnena valfria. Här kan dock även färdighetsprov förekomma.
Lycka till! //Ingo  

hej! jag ville fråga vad behöver man ha för betyg för att komma in i samhällsprogrammet? vad måste man läsa mer för att komma i det programmet?

Behörighet till högskoleförberedande program

För gymnasiebehörighet till ett högskoleförberedande program krävs godkända betyg i svenska eller svenska som andraspråk, engelska, matematik och i minst nio andra ämnen från grundskolan.
 • För ekonomi-, humanistiska och samhällsvetenskapsprogrammet ska fyra av de ytterligare nio ämnena vara geografi, historia, samhällskunskap och religion.
 • För naturvetenskaps- och teknikprogrammen ska tre av de ytterligare nio ämnena vara biologi, fysik och kemi.
 • För det estetiska programmet är de nio ämnena valfria. Här kan dock även färdighetsprov förekomma.
Lycka till!   //Ingo

Mitt namn är David Better och jag är pappa till Cornelia Better som i vår skall välja gymnasium. Jag har läst på er hemsida (mycket information). Min fråga är generell och handlar mycket om skolans stabilitet, framtid samt stöd. Utan undantag har bra fungerande skolor en bra ledning. När det gäller friskolor handlar det också om ekonomi i den bemärkelsen att jag som pappa inte vill att min dotter skall upptäcka efter ett års studier att skolan helt plötsligt läggs ner. Bra med behöriga och engagerade lärare, men också med lärarledda lektioner, finns för många exempel på skolor och gymnasier där eleverna mer eller mindre får sköta sina studier själva. Också viktigt att få reda på hur skolan och lärarna stöttar och hjälper de elever som behöver stöd för att klara sina mål. Ser gärna att ni tar kontakt med mig för att berätta mer om hur ert gymnasium fungerar (Sollentuna) och idén med att få boka en "prov-lektion" där både jag och Cornelia kan delta låter mycket intressant. Med vänliga hälsningar, David Better better.david@gmail.com 0708-434813

Hej! Jag undrar om sam sam med toppbetyg räcker för att komma in på Handels i Stockholm?

hej jag tänkte gå beteende,samhällsvetenskap undrar om det är svårt att komma in har ungefär 205 poäng

Hej! Måste man ligga mycket runt C i sina betyg för att komma in eller kan man ha ett par stycken E & D?

vilka jobb kan man få om man går i sambeteende?

Hej, jag undrar om det går att plugga till sjuksköterska efter man har gått 3 år på samhällsprogrammet inriktning samhäll (GY11)? Jag vet att man måste ha läst natur 2 för att bli behörig. Vad ska man ha för betyg när man går ut i 3:an ungefär för att komma in på sjuksköterskaprogrammet?

hej jag skulle vilja veta vilka kurser man måste ha gått och fått minst godkänt betyg i för att kunna ta examen från samhällsprogrammet?

Högskoleförberedande examen

28 § Högskoleförberedande examen ska utfärdas om en elev som avses i 26 § har godkända betyg på utbildning som omfattar minst 2 250 gymnasiepoäng och som innefattar en eller flera kurser i 1. svenska eller svenska som andraspråk om sammanlagt 300 gymnasiepoäng, 2. engelska om sammanlagt 200 gymnasiepoäng, och 3. matematik om sammanlagt 100 gymnasiepoäng. Gymnasiearbetet ska ingå i de godkända betygen. //Ingo

Hej, jag går nu i årskurs 2 på mikael elias, och i min poängplan i åk 3 finns det en kurs jag inte vill läsa. Är det möjligt att byta ut en kurs mot en annan?

Läser man engelska 7 i trean om man går sam-beteende?

Hej, undrar i fall ni har platser kvar eller ifall ni ens tar in fler elever nu efter skolan redan börjat? Jag går Sam-beteende årskurs 2 på Nacka, vill gå kvar på samma program men i annan skola. Hälsningar Elin

Hej, Har en dotter som ångrat sitt gymnasieval (Sam Beteende på Östra gymnasiet) och undrar om möjligheterna till en palts i sista sekund på Mikael Elias i Stockholm. Vem kan man vända sig till ? mvh Claes Bergwik

Vilka kurser kan man välja till på det individuella valet och på de programgemensamma ämnena?

Kan man gå vidare till läkarutbildningen från samhällsprogrammet

Hej! Om man väljer att läsa samhällsprogrammet och vill bli sjuksköterska måste man fördjupa sig i svårare matte? Har förstått att man måste välja Naturkunskap 2 som fördjupning.

jag funderar att byta från humanistiska programmet till ert samhällsprogram, går det? jag går första året på falu fri här i falun. Hur stor skillnad är det? Måste jag läsa upp en massa kurser eller gå om ett år? tacksam för svar! :)

hej , jag undrar hur mycket poäng man var tvungen att ha för att komma in på samhälle på Furulundskolan förra året?

Hejhej, jag tror jag ska välja sam pogrammet, men hur många intagnings poäng måste man ha? Hur långa är dagarna? och är de skolmat eller matkort ? :)

Vad har ni för intagnings poäng för att man ska kunna komma in i er skola?

Hej Mikael Elias! Jag heter Nicki de Souza och jag vet att skolan har redan börjat men jag känner att jag inte trivs så bra i min skola och just nu så är jag 2 andra som reserv i er skola på SamSam och jag undrar bara hur stor chans jag har att jag kanske kommer in

Hej! Jag undrar om man kan få "special" hjälp med matematiken? Då jag har extra svårt för matematik.

Kan man inrikta sig på hälsa och kost inom samhällsprogrammet? hur kommer det se ut isåfall och vilka ämnen kommer man att läsa då?

Hej, får alla som vill åka och plugga i den svenska skolan utomlands eller finns det bara ett x antal platser? Hur väljs de personer ut isf? :)

Hej! När jag var på öppet hus på er skola i Stockholm så fick jag veta att man kunde läsa sam beteende hos er, men när jag senare vid första gymnasievalsperioden skulle välja det så fanns det inte, vad berodde det på? Kommer jag kunna söka den linjen i den riktiga valperioden som närmar sig?

Var har man idrott i sollentuna? Har vi tillgång till gym som de har i stockholm?

vilken inriktning behöver jag läsa för att komma vidare till polishögskolan sen?

har man inte idrott? eller kan man bara söka det som idividuellt val? på sam-beteendevetenskap på m.e.t i sollentuna? :)

Kan man välja till så pass mycket naturvetenskap om man går samhällsvetenskapsprogrammet att man blir behörig till naturvetenskapliga inriktningar på högskolan/universitet?

om man dansar, kan man välja att ha special idrott då å få åka å dansa då? :)

vad kallas förkortningen gör global hållbarhet?

Tjena! Jag är en 15 årig kille som snart ska göra sitt gymnasieval. Jag undrar vad det krävs för intagnings poäng för att komma in på dom olika linjerna som ni har att erbjuda här i Sollentuna. Tacksam för svar!

vad ligger intagningspoöngen för att komma in på sam beteende i stockholm?

Hej, jag är intresserad av gymnasiet mikael elias och undra vad dom har för intagningspoäng för samhällsprogrammet.

Hur många intagningspoäng har ni för samhälle?

Naturvetenskapliga programmet

Om man vill bli en forskare av något slag, ex om människans hjärna, hur djur och natur funkar , astronomi, marinbiolog mm, vilken linje ska man välja då? Natur?

Hej! Jag undrar om det finns lediga platser till år 2 att läsa naturvetenskapliga programmet i mikael elias sollentuna. För vill verkligen byta skola och det skulle glädja mig om det fanns platser kvar till år 2 hos er

hur många poäng behöver man ha för att komma in på det Naturvetenskapliga programmet?

Hej jag är en tjej som ska börja gymnasiet till hösten, jag ska gå på Jensen i Uppsala, intresseansökan så valde jag Natur men börjar nu bli osäker. Jag skärpte till mig i höstas och höjde nästan varenda betyg och har nu runt 280 meritpoäng, jag tycker fysik och biologi är intressant och ganska roligt, jag är bra på att fokusera och klarar av en del plugg, men jag är osäker på matten. Tror ni att man kan gå Naturprogrammet men inte ha jättelätt för matte. Jag tänkte plugga under sommarlovet matte grunder och sådär för att inte komma efter. Men vill inte va den i klassen som inte kan någonting och ligger på en helt annan nivå, det är inte så att jag har svårt för att lära mig matte bara att jag ligger lite efter. Tror ni ja kan söka till Natur ändå?

Hur många poäng räcker för att komma in till gymnasiet?

Kan man studera till en journalist i högskolan om man studerar naturvetenskap?

Har ni jätte mycket läxor? Är rädd att natur ska bli för mycket för mig. Att jag måste plugga jätte mycket varje dag. Har ni mycket prov? :o

Hej Jag undrar vilket betyg ska man ha i biologi, fysik och kemi för att kunna komma in på naturvetenskaps linjen?

Förra årets antagningspoäng (prel.) var 265.5 och jag har nu 265. Spelar det där halva poängen någon roll och kan jag då inte komma in?

Hej!Jasmin här 14 år jätte nteresserad av skolan har ganska bra betyg går i 8 just nu jag hoppas att ni upskattar mina frågor: Vilka ämnen måste man ha i naturvetenskap programmet och vilka slutbetyg är det man kan ha för att kunna gå in på atur & vetenskaps programmet dessutom vill jag tudera till läkarlinjen alltså läkarutbildning tacksam för svar Med vänlig hälsning jasmin.

Jag går i åttan och är nyfiken på, hur många poäng man ska ha, för att komma in i det Naturvetenskapliga programmet efter att jag har slutat nian? I sjuan hade jag 255 poäng. Är det bra eller dåligt?

Jag går i åttan och är nyfiken på, hur många poäng man ska ha, för att komma in i det Naturvetenskapliga programmet efter att jag har slutat nian? I sjuan hade jag 255 poäng. Är det bra eller dåligt?

Jag går i åttan och är nyfiken på, hur många poäng man ska ha, för att komma in i det Naturvetenskapliga programmet efter att jag har slutat nian? I sjuan hade jag 255 poäng. Är det bra eller dåligt?

Om jag väljer matte och eng 7 hur många år ska jag då läsa dessa ämnen och gäller det alla skolor?

för att få meritpoäng, vilka ämnen kan man välja mellan?

Hej hur många år läser man moderna språk när man går i naturvetenskapslinjen? För att få meritpoäng, vad finns det att välja mellan?

kan man fortsätta läsa till juridik utan att behöva komplettera om man har valt NV inriktningen?

Hej! hur mycket poäng måste man få för att komma in i naturvetenskapliga programmet?

Hej, Min son Albin hamnade på fjärde reserv till ert naturvetenskapliga program. Han vill väldigt gärna gå på Mikael Elias och är jättenervös nu. Hur många reserver togs in förra året? Det skulle kunna ge en hint om hur hans chanser är i höst. Tack på förhand! Johan Öberg

Är det möjligt att läsa fler än bara ett ämne av dessa; kemi, biologi och fysik på Naturvetenskap och samhälle?

Hur många poäng krävs det för att komma in på detta linje ?

Jag undrar om vilka betyg man måste ha för att bli en apotekare (receptör),och förslag på 2 st bra gymnasium man kan gå på. Jag bor i Göteborg.

Hej! Jag är en tjej som ÄLSKAR fysik , kemi och biologi (speciellt fysik) Jag gillar också matte men det som jag är undrar över , är om man måste vara super duktig på matte om man vill gå på det naturvetenskapliga programmet?

Hej, jag kommer kanske att söka in till er skola och vill gärna ha svar på några frågor. Har ni labsalar? Har ni idrottsalar? Har ni en matsal eller har ni matkort? Mvh Anisa

Hej! Var ligger intagningspoängen till teknikprogrammet och naturprogrammet i Göteborg?

Om man ska läsa naturvetenskap i gymnasiet, hur många år måste man studera i högskolan? Vad är mikael elias antagningspoäng för natur och samhäll i norrköping det här året?

Jag skulle vilja veta vad dem preliminära intagnings betygen är för våren 2012. Sedan vill jag veta vad intagnings betygen är för höstterminen 2013. Båda frågorna är riktade till naturvetenskapliga programmet.

Hej jag vill läsa natur på gymnasiet! Jag vill också välja till något med psykologi/beteende i personliga val. Jag undrar vad det är jag kommer lära mig genom att läsa detta och hur jag fördjupas med psykologi/beteende och vad som skulle vara passande att läsa vidare? Tack på förhand! Hanna L

vilka kurser är det man kan välja till sen? eller är det bara Natur-Natur eller Natur- Samhälle?

Hejsan! Nu är det så att här om dagen så kollade jag er hemsida, och tänkte kolla hur eran naturvetenskapliga linje såg ut. Allt såg bra ut, men det som intresserade mig mest var när jag läste det här: "Hos oss får du möjlighet att läsa många intressanta fördjupningskurser som exempelvis astrofysik eller kriminalteknik" Jag är väldigt intresserad av kriminalteknik. Så jag frågar, kan ni berätta för mig vad en fördjupningskurs är och hur jag läser den här fördjupningskursen inom kriminalteknik på METG? Tack!

Jag vill läsa tyska som modernt språk till hösten. Ska då börja 1an. Är detta möjligt på Mikael Elias gymnasium i Lund?

Hej, Jag är en elev som går på NV10 i eskilstuna. Jag har en fundering kring engelska b. Om jag vill gå till läkare eller apotekareprogramm, måste jag läsa eng B. Eller kan jag ta bort det. Tack på förhand Mvh Zahra

Vad är snittavgångsbetyget på naturprogrammet?

Om man har ett utökat program och läser till exempel moderna språk som utökat. Sänker det inte snittet samtidigt som man får meriten?

hej! iag undrar om intagningspoäng för elev inom NP

Hejsan! jag läser jag har läst kurdiska steg 1,2 och 3 och just nu läser jag steg 4. jag undrar om jag kan läsa kurdiska som modernaspårk och få merit för det?

hur många poäng behöver man för att komma in?

Ekonomiprogrammet

Hur mycket poäng krävs det för att komma in på hagagymnasiet i borlänge på ekonomi? har för nurvarande 185 poäng

Jag har blivit godkänd på alla företagsekonomi prov utom 1. Måste jag då gå om 1 år? Jag går internationell ekonomi.

vilka ämnen ska man ha betyg i för att komma in i ekonomiprogramet

Hej, det är såhär att jag försöker hitta ett medelvärde för att komma in på Ekonomiprogrammet. Jag vill gå i Vänersborg men vet inte hur mycket poäng jag behöver för att komma in. Och eftersom att jag inte bor i närheten utav Vänersborg så vet jag inte hur jag ska kolla. Vet ni svaret? Eller vet ni t.ex en medelpoäng i västra götaland eller något? Tack i förhand!

Hej, det är såhär att jag försöker hitta ett medelvärde för att komma in på Ekonomiprogrammet. Jag vill gå i Vänersborg men vet inte hur mycket poäng jag behöver för att komma in. Och eftersom att jag inte bor i närheten utav Vänersborg så vet jag inte hur jag ska kolla. Vet ni svaret? Eller vet ni t.ex en medelpoäng i västra götaland eller något? Tack i förhand!

hur många poäng behöver man för att komma in på ekonomi?

Hur höga är intagningspoängen för ekonomi?

Vilken linje är bredast, ekonomi eller sam?

Hur ser schemat för veckan ut för ekonomiprogrammet i Stockholm?

har ni kvar någon plats i årskurs ett för ekonomi programmet i antingen Sollentuna eller Stockholm

hej, jag ska söka till ekonomi/handel och service programmet. Men jag känner att jag varken hänger med eller förstår matten, det var med nöd o näppe att jag blev godkänd innan höstlovet. Tror du att jag kommer in på den linjen iaf?

Hej! Jag går första året på kommunala gymnasiet, ekonomiprogrammet. Går det att byta till er skola efter första terminen?

Finns platser kvar i årskurs 1 ekonomi, på Mikael Elias i Göteborg? (några dagar in i höstterminen 2013 )

Vad krävs det för betyg ?

Hej! Jag valde Mikael Elias samhällsprogrammet men blev reserv på den så jag kom in på ekonomiprogrammet istället. Jag undrar att även fast jag inte är så duktig i matte, blir ekonomiprogrammet för svårt för mig tror du? Kan jag gå till rektorn i skolan och byta? Tacksam för svar! Mvh Manuella

hur många poäng behövs det för att komma in på ekonomi linjen? :)

Min dotter går på Teknikprogrammet men det funkar inte.Hon har gett upp och har F i alla ämnen.Hon har sökt in i höst till Ekonomiprogrammet.Kan hon börja om och läsa in kärnämnena svenska,engelska och mattematik eller måste hon ha med sig dessa F in till hennes nys studieplan?

Hej, jag ville bara fråga hur många pöang måste man ha om man vill ekonomi?

vad måste man ha för poäng för att komma in??

Vad var antagspoängen iår (2012, ev. 2011)?

kan man läsa matematik 4 om man väljer juridik inriktning

hur många poäng behövs för att komma in i borgarskolan ekonomi

Vad är intagningspoängen för ekonomi i år?

Vad är intagningspoängen till ekonomi programmet?

Vilka individuella val och program fördjupningar har ni på Mikael Elias i Falun

Teknikprogrammet

Vad behöver man för betyg att komma in i IT/El?

Vad behöver man för betyg för att komma in på teknik, jag går just nu i 8an och vill veta vad jag ska satsa.

vilka individuella val erbjuder ni i Stockholm? Får man välja?

Hur får man full meritpoäng om man väljer teknikprogrammet i Göteborg? Kan du ge förslag på kurser som kan väljas och som har varit valbara tex i år?

Varför finns det bara teknikvetenskap i TE programmet ? Ni borde undervisa programmering (information och medieteknik) , framtiden kommer behöva det t.ex om det finns robotar så måste någon programmera dom.

Hej, kan jag läsa moderna språk om jag gå på TE-programmet i Göteborg?

Hur är lektionerna upplagda under en vecka, lärarledda lektioner i förhållande till egen studietid?

Comments are closed.